The Parcville 采葉庭

更新日期:2020年4月22日

位於元朗的這個單位是兩位年輕情侶共同建立的幸福小窩。購入時已有18年樓齡,原本的設計非常陳舊過時,業主選擇不改格局全屋翻新的方式為老房子帶來煥然一新的現代感。


女主人個人喜歡玫瑰金和簡約的北歐風,但上風水的要求必須使用紫、紅、橙等鮮豔顏色,原本看似衝突的兩個方向,在我們的設計師巧妙而有技巧的改造下,運用北歐風裡面的現代都市風格,串連3個要求,搖身一變成為充滿時代感的簡約空間。


This unit, which is located in The Parcville, Yuen Long, is a sweet home bought by a young couple. The original design was old and outdated as it was an 18-year old residential building at the time of purchase. The client preferred renovating the space without changing the main structure and refurbishing it to bring a new modern sense to the old house.


The client likes golden rose colour and Nordic style which is simple and in natural tone, but she also believes in Feng Shui that she was told to use bright colours such as purple, red, orange in the house decoration. Our designer solved these two seemingly conflicting directions by choosing the cosmopolitan elements in the Nordic style to link up three requirements coherently. After our magical remould, the aged and dusty house transformed into a bright modern house.


在客廳部分,為了中和紫色沙發帶來的強烈視覺效果,主色上用了大自然的石灰色、米色和較為俐落的銀色金屬元素,營造出簡約的現代北歐格調。女主人喜歡的玫瑰金色主要運用在裝飾品上,例如電視旁的檯燈、餐桌上的吊燈和牆上的時鐘,避免大範圍使用而造成視覺上的壓迫感。


In the living room, we use natural stone gray, beige and silver as the main colour tone in order to neutralize the strong visual effect brought by the purple sofa, which is a Feng Shui item, and creates a simple and modern Nordic style. For the decorations parts such as the table lamps next to TV, chandeliers in the dinner area and the wall clock, they are in golden rose in order to fulfill the owner’s preference. The reason for using golden rose colour in small decorations only is that we try to avoid visual conflicts by putting more than two bright colours on the main furniture, as It may create a feeling of pressure in space.

浴室方面我們做了比較大的工程,因為原本狀況比較舊和骯髒,所以牆壁和地磚全部重新鋪砌,選料上我們用了現代風裡不可或缺的石元素 - 大花白雲石,與客廳的主色互相呼應。潔具上則用了黑色加重俐落的都市感。


In the bathroom, we did a big renovation and construction work to dismantle and repave all the wall and floor tiles because it was quite old and dirty originally. In the selection of materials, we used Arabescato Marble which is an indispensable stone element in the modern style. It also connects with the main tone in the living room to create a conherant vibe. Black colour is being used on sanitary ware to accentuate the urban feel.

我們在不顯眼的門把也花了一點心思,用黑色作為區別每個獨立空間的標誌。


We also play a little trick on the door handle, using black colour as a sign to distinguish each independent space.

廚房部分,屋主喜歡烹飪和收集世界各地的茶具瓷器,我們把原本的兩邊分離的廚櫃變成U型,增加的儲物空間之餘,也有比較寬闊的煮食空間,令屋主可以更盡情享受烹飪過程。因為廚房的窗比較小,缺乏自然光,我們也加重在燈光上的佈置,在廚櫃下安裝了白黃相間的射燈,營造天然和諧的氛圍。



采葉庭這個單位面積不算大,但透過合適的配色、傢俱設計和燈光佈置,帶出簡潔寬闊的感覺之餘,充滿時代感的設計也正正反映兩位年輕業主的背景和活力充沛的個性。


In the kitchen area, the owner likes cooking and collecting teaware from all over the world. We built a U-shape kitchen to increase storage space for cooking wares and the client's collections. The surface of the cooking area is also wider compared to the previous structure which are two separated kitchen tables. Now  our client can enjoy her cooking time in this spacious kitchen table freely. We also put a little effort on the kitchen lighting as the window there is relatively small and the kitchen lacks natural light. To provide a better quality of the cooking experience, we installed a row of white and yellow spotlights under the kitchen cabinet to create a natural sun light effect.


The unit area of The Parcville is not big, but through colour matching, custom-made furniture and lighting installation, it creates more visual space with a spacious feeling. The design is full of energy and modern feeling can exactly reflect the young vitality of two owners and their personalities.



最新文章

查看全部

© 2018 by B.R.G. Interior Design Limited (HK)