海逸豪園|紅磡 Laguna Verde, Hung Hom

建築面積:759sq.ft. 實用面積:561sq.ft.

Gross Floor Area: 759sq.ft. Saleable Area: 561sq.ft.


|以一條弧線貫穿所有空間,成就一個家|

格局方正的空間暗藏了圓的美態:從九十度的圓角內建玄關矮座作為起點,連接長弧形的收納櫃,構成一個圓潤的半圓;另一個半圓上移到開放式用餐區的上方,以流線形的天花輕巧地劃分出客廳與餐廳兩區。中間搭配的幾何形的紅色沙發,把一個空間的上、中、下三個高度,流暢構成一個圓,一份團圓。


Streaming is for gathering.

We are fascinated by the beauty of ‘Circle’. Infusing a semicircle concept from the 90° round shape built-in foyer seating bench to the long curved white cabinet in the living room. Adding a streamline ceiling above the dining area can divert the functions of the rooms in such an open space. The rose red geometric sofa centered our design concept - gathering every space as a whole.



|懸浮帶來的輕盈|

把房子最寬長的收納空間以懸浮的設計,保留了儲物櫃與天花和地板的一點空間。這樣的留白不但沒有減少儲物的容量,反而騰出了讓人自在更換鞋子的位置。同時提升整個空間感,讓視覺的高度層次分明。


The lightness of floatation.

We consciously design the floating storage cabinet by keeping some space between the ceiling and floor for reasons - lightness, spaciousness and tidiness. It’s a place for shoes, also a place for a sense of emptiness.


|摒棄固定的影視設備,讓相聚的方式更多元|

以輕巧的投影設備替代傳統固定的影視器材,除了能創造更簡約的氣氛,重要的是能讓客廳與餐廳同時成為聚會的空間,輕輕打破區域的分割,讓人的活動去賦予區域的功能。把最大的活動空間,從物品變成留給前來相聚的每個人。


'Being simple is not banal, it is elegant.’

Traditional TV unit has been replaced cleverly by a projector and a hidden projection screen. This flexible arrangement can easily connect both living and dining areas for entertainment without a distance. We value all the priceless gathering moments, same as we value the beauty of your simplistic living.



|讓料理直接延伸至你的面前|

廚房沿用與客廳一致的溫和色調,把流理台一路延伸成為中島的設計,自然承接了用餐的地方。流動簡單的動線豐富了料理與休息的樂趣,親密扣上衣食住行的關係。


From cooking to dining.

The same neutral color palette in both the open kitchen and living room enhances the warmthness on the design visual level. We decided to connect the kitchen counter with the dining table by a small corner unit - continuing the U-shaped flow smoothly by bringing cooking and dining together.



|每個房間都有屬於自己的專屬角落|

特別為主人的睡房設計了擺放手袋的玻璃陳列櫃,讓主人的愛好能低調地展示於自己的私密空間;孩子的睡房準備了可以置放行李的位置,長期留學在外的他,能在回家的時間整齊安頓的自己,陪伴家人。


Exclusive design in every room.

The clear glass cabinet for handbags, the luggage storage area for the kid who studies overseas. Every room is designed for the person who lives with their needs - design for every individual of you.



|把黃昏的暖和帶進每天淋浴洗滌的地方|

利用角落的菱角設計出寬敞鑽石形的淋浴間,挑選帶有金黃色調的大理石瓷磚,意象黃昏的暖陽。在有限的浴室整齊分出乾洗兩用的洗衣空間,把洗滌的涵義,從內到外地濃縮在一起。


The cleansing moment.

We fully utilize the space in the bathroom for both shower and laundry purposes - a diamond-shaped shower room at the corner occupies less space for more possibilities. The golden marble tiles infuse the color of nightfall into the design - It is a sanctuary dedicated to your cleansing ritual.


家的溫暖氛圍不由一個房子的尺數大小來定義,而是由眾多設計上的細節,用心聆聽需求,用美學去實現主人對一個新地方的願景與期待。


每一個設計的落成,也落實了我們不斷求進的初心。


Details matter.


Hearing the needs, transforming necessities into beautiful functionalities. Before we redefine the true meaning of a place we called home by design, we trust the power of design.redefine the true meaning of a place we called home by design, we trust the power of design.

最新文章

查看全部